søndag 15. mars 2020

Gratis tid - bruk den!

Corona-virus er visst ikke noe å spøke med. Skal innrømme at jeg tilhører den andelen av nordmenn som brukte litt tid på å innse alvoret i situasjonen. Jeg er selv frisk og rask, med et nogenlunde oppegående immunforsvar. Jeg er ikke spesielt redd for egen del, men skjønner nå at det er viktig å være med på dugnaden for å forsinke smitten til et nivå helsevesenet klarer å håndtere.

Men når alle fritidsaktiviteter nå er stengt ned og veldig mange (meg selv inkludert) sitter med hjemmekontor, betyr det at det plutselig finnes masser av FRITID som man ellers ikke hadde tilgjengelig. DEN synes jeg vi skal bruke bra:

  • Meld deg til dugnadstjeneste for å hjelpe folk som trenger handlehjelp eller liknende. 
  • Ta vare på dine nærmeste. Ring hyppig til familie og venner, spesielt de som er litt ekstra nervøse for tiden, eller kanskje er litt ensomme (www.idrettsraadet.no). Gjør godt både for deg selv og de du hjelper.
  • Legg bort mobilen ei stund og les ei bok. Enten finn en hipp og moderne bok på en bokanbefalingsblogg. Eller les John Steinbeck. En av mine favorittforfattere. "Om mus og menn" eller "Dagdrivergjengen" er herlige små historier. 
  • Bli bedre til å spille gitar (eller et annet instrument). Selv bruker jeg mye www.activemelody.com 
  • Fyr i peisen, slå av TV, mobil og PC, og ta en god samtale med dine nærmeste. For de som trenger hjelpemidler til å få samtalen i gang må jeg få anbefale fuelbox.no De har masse fine samtalekort som funker både med barn, ungdom og kjæresten eller hvem andre du måtte ha for hånden. Veldig bra! 
  • Kjør i gang med prosjekter i snekkerbua. Selv har jeg et ambisiøst spisebordprosjekt som ligger og venter, som jeg egentlig aldri har tid til.
  • Stikk ut og ta en løpetur eller en spasertur. Frisk luft gjør underverker for mental og fysisk helse.
  • Spill norsk og lokal musikk på Spotify. Selv spiller jeg BARE mine egne låter for tiden (hehe... ;-) Neida. Joda. Hvis du trenger hjelp til å velge, kan du f.eks. bruke spillelisten "God norsk musikk":

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar