onsdag 27. oktober 2010

Gitt ut debut CD - spilt litt konserter - hva nå?

På Risør Trebåtfestival 2008
Senhøsten 2008. Jeg hadde gitt ut CD for halvannet år siden. Hadde hatt litt spilleoppdrag rundt omkring i (Sør-)Norges land, uten at det akkurat helt har tatt av. Det var en låt som ble spilt av og til på NRK Sørlandet, men ellers var det lite Vidar Furholt-hits som svirrer rundt på eteren.

En kveld jeg spilte på Martinique's Open Mic kommer jeg i prat med Arne Hovda som har hørt på CD'en min, som noen "tilfeldigvis" hadde lagt igjen i studioet hans ifm en trommejobb tidlegere samme året. Og for å gjøre en lang historie kort, så var Arne interessert i å være med på produsentsiden for å gjøre noe mer spennende ting musikalsk sett ut av låtene mine og arrangementene enn det jeg gjorde på "Likevel".

Arne Hovda
Desember 2008 hadde vi det første møtet i studio for å gå gjennom mulige låter som kunne brukes til prosjektet. Her tok jeg også en avgjørelse om å begrense dette prosjektet til 5 låter - altså en EP - for både å holde utgifter og tidsbruk innenfor akseptable grenser. Selv om CD-platen min har gått break-even forventer jeg at utgiftene vil bli en del høyere på dette prosjektet per låt.

Vi lyttet på en del av materialet jeg hadde med, og pratet litt om hva som funket og ikke. Arne sendte meg til slutt hjem med følgende hjemmelekse: "Velg ut de 5 låtene du synes passer best inn i dette prosjektet, og få hjelp av noen til å "vaske" tekstene. Spill de så inn med kun kassegitar og vokal, så starter vi derfra."

Så jeg tuslet hjem, fant fram penn og papir. Og vaskekost. "Vaske" tekster? Hmmm...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar